vrijdag 21 mei 2010

Wreck This Journal

Wreck This journal is eigenlijk een dagboek. Wreck This Journal zit vol opdrachten die je, in willekeurige volgorde mag uitvoeren. De bedoeling is dat je loslaat... Het hoeft niet mooi en het hoeft niet perfect. Je sloopt het boek namelijk.
Een aantal voorbeelden van de opdrachten die je tegen kunt komen zijn;




*Neem het boek mee onder de douche
*Zoek een hoog punt, laat het boek vallen
*Teken een onafgebroken lijn
*Vul deze pagina met cirkels
*Mors hier met koffie
*Laat verf druipen, sla het boek dicht en open het






Allemaal idiote opdrachten eigenlijk, maar je mag weer kleuren (buiten de lijntjes), plakken (maar de pagina's blijven aan elkaar, scheuren (maar de pagina is voorgoed verloren. Allemaal om de kunst van het loslaten onder de knie te krijgen, voor de lol of gewoon om de tijd een beetje te doden.




Ik ga er zo mee verder. Even de pagina meewassen, die daar voor bedoeld is, m'n broekzakpluisjes opplakken en witte dingen verzamelen op de pagina die daar voor bedoeld is.

Wat inspiratie voor hen die ook een WTJ gaan aanschaffen volgt hier;








En hier;


2 opmerkingen:

  1. Jaaaaah! Ik heb hem ook! Fan-tas-tisch. Hulde voor Keri Smith. Dat is een van die mensen op wie ik echt wel een beetje jaloers ben: wie wil er nou niet op haar manier geld verdienen? Heb nu ook 'This is not a book' liggen van haar. Ook super. Zeker in een tijd dat je loslaten even heel hoog op je lijstje hebt..

    veel groeten
    annie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies, Annie! Ik ben ook een beetje jaloers. Waarom heb ik dit niet bedacht? Ook "This is not a book" ligt hier klaar. maar eerst nog even slopen.

    BeantwoordenVerwijderen